Rekolekcje DOBRY JAK CHLEB, połączone z gotowaniem, pieczeniem domowego chleba oraz postem i żywieniem według św. Hildegardy, to droga do odnowy kultury stołu i postu na co dzień. To droga do uzdrowienia wewnętrznego i poszukiwanie sytości w Bogu, który przychodzi podczas Mszy Świętej pod płaszczem chleba w Eucharystii i pragnie wypełniać nasze serca pokarmem nieśmiertelności.

Każdy, kto wpatruje się właściwie w Tajemnicę Ostatniej Wieczerzy, dostrzega, że prawdziwa płodność człowieka pochodzi wyłącznie z życia wewnętrznego, a prawdziwa sytość pochodzi z ducha, a nie z brzucha. Trudno jednak czasem tego doświadczyć, kiedy nasze ciało i umysł są obciążone stresem i nadmiarem przetworzonego jedzenia.

Postna kuchnia orkiszowo-warzywna, połączona z tradycyjnymi potrawami z kuchni św. Hildegardy oraz pachnącym chlebem orkiszowym, będzie więc doskonałym czasem na rekolekcje w stylu Agapa jak w początkach chrześcijaństwa!

Czytaj dalej na gotujzdrowo.com 

plakat